Hurtig valg


Av og til har du ikke tid til å gå inn på telefonen for å finne det du skal ha, du har bare lyst til å få ting gjort kjapt, koble deg på nett, aktivere steds-tjenestene, slå på blåtann og andre ting. Se hvordan du får raskt tilgang her.

old lady with phone

Hurtigvalg

Tilbake
 • Steg 1

  iphone hjem

  Når du er på hjemmeskjermen din (virker også når telefonen din er låst) dra fingeren fra toppen og ned.

 • Steg 2

  mens det ringer iphone hjem

  Etter du har "drad" fingeren din fra toppen og ned, så skal det se sånn ut. Det fins flere typer hurtigfunksjonsmenyer ut ifra hvilket merke man har på telefone, men funksjonene er nokså like, som mann ser ut ifra disse bildene. Vi forsetter med det bilde som har en oransje piler ned.

 • Steg 3

  mens det ringer kan du sende melding til svar

  Ved å trykke her for du hurtig tilgang til innstillinger på mobilen.

 • Steg 4

  hurtig valg internett

  Som du ser er denne aktivert, da den er uthevet. Dette symbolet betyr at man er koblet opp mot ett nettverk og har tilgang til internett uten noen ekstra kostnader. Link til hvordan du setter opp internett

 • Steg 5

  spill av musikk hurtig

  Hurtig tilgang til å gi mobilen din tilgang til lokasjonen du er på. Dette vil typisk være når du skal bruke en karttjeneste, så må du gi mobilen tilgang til å bruke gps for å finne ut hvor du er. Hvis du ikke vil at mobilen sin gps skal være på hele tiden å følge med på hvor du er så kan man skru dette av og på kjapt her.

 • Steg 6

  ikke forstyrr hurtigtast

  Her ser man at ikonet er på "lyd" på. Hvis du trykker på dette ikonet en gang, så vil telefonen din bare vibrere og ikke gi noe lyd, ikonet vil også ha under seg tekst om hva slags funksjonen som er aktivert. Trykker du engang til når ikonet står på "vibrasjon", så vil du gå til "lydløs". For å få tilbake lyd på din mobil, så trykker du bare her igjen. Man har tre valg når man trykker på denne. Du kan lese mer om dette her en annen måte å skru av lyden på.

 • Steg 7

  låse skjermen din

  Dette ikonet står for "å låse skjermen". Dette vil man typisk bruke hvis man ligger på sofaen og ikke vil at nettsiden eller hva enn du er på på telefonen din ikke skal "tilte" sidelengs. Huker du av denne, vil skjermen din være "låst" til å være slik den er.

 • Steg 8

  blåtann

  Her er "blåtann" markert ut og er ikke på. Dette vil typisk være en ting som må være på for at mobilen din skal kunne "snakke" med andre dingser. Blåtann kobler din telefon til andre enheter

 • Steg 9

  låse skjermen din

  Ved å dra denne sidelengs, vil du endre på lysstyrken på mobilen din. Dette er veldig smart hvis du vil spare mest mulig strøm på mobilen din. Hvis du huker av til venstre vil telefonen automatisk finne den beste lysstyrken, hvis du huker den av, så kan du bytte lysstyrke selv.

 • Steg 10

  spill av musikk hurtig

  Ved å trykke her kan du søke gjennom mobilen din. Typiske ting du kan søke etter er tekstmeldinger, mail, sanger og andre ting du har lagret på mobilen.

 • Tilbake til "Guider".

Neste